Derksen hard: Als je één man wat kwalijk kunt nemen is dat Ron Jans

Derksen hard: "Als je één man wat kwalijk kunt nemen is dat Ron Jans"

08-10-2018 20:37
34

Johan Derksen heeft hard uitgehaald naar Ron Jans. Niet trainer Danny Buijs of algemeen directeur Hans Nijland, maar de technisch manager heeft 'honderd procent' schuld aan de sportieve malaise.

"Naar buiten is Jans natuurlijk de vriendelijke, beschaafde meneer. Maar in werkelijkheid is hij een kleine potentaat", oordeelt Derksen hard tegenover RTV Noord. "Na zijn tijd bij PEC Zwolle is Jans gaan denken dat hij een wereldtrainer is die ook technisch directeur kan spelen."

Wedden

Meer odds

Jans is volgens Derksen niet geschikt om technisch manager van Groningen te zijn. "Om technisch manager te zijn moet je een netwerk hebben, maar ook spelers en talenten kennen. Hij heeft er helemaal niks van gebakken en zadelt de trainer op met een selectie zonder creativiteit. Als je één man wat kwalijk kunt nemen is dat Ron Jans."

Nijland is volgens Derksen niet verantwoordelijk voor de sportieve crisis, maar krijgt alsnog kritiek van de analist. "Je kunt Hans Nijland ook kwalijk nemen dat hij hem heeft aangesteld, dat is namelijk iemand uit zijn vriendenkring en dat schijnt belangrijk te zijn."

"Er wordt gekoketteerd dat Jans een ervaren assistent-trainer heeft  aangesteld, maar Danny Buijs zit nu naast een bejaarde boekhouder (Hennie Spijkerman, red.)", aldus Derksen, die denkt dat Groningen niet gaat degraderen. "Ze handhaven zich wel."

Ook Kenneth Perez en voormalig Groningen-spits Martin Drent deden tegenover RTV Noord hun zegje over Groningen.