Oproep van Ten Hag: De spelers staan onder contract bij Ajax

Oproep van Ten Hag: "De spelers staan onder contract bij Ajax"

08-10-2018 21:20
29

Erik Ten Hag hoopt dat de bondscoaches rustig aan doen met de Ajax-spelers die zich moeten melden voor interlands. Gelukkig voor de Ajax-trainer blijft Hakim Ziyech achter in Amsterdam. De Marokkaan heeft hamstringproblemen en herstelt in Amsterdam.

Ten Hag hoopt dat de bondscoaches verstandige beslissingen nemen. "Die hebben natuurlijk ook hun eigen teams. Je moet de belangen afwegen", zegt hij bij Ajax TV. "De gezondheid van de speler staat voorop. De spelers staan onder contract bij Ajax. We hebben een ontzettend zwaar programma gehad. Dat moet je zeker meenemen, zeker als je voor het echie speelt."

"Daar moet je individueel naar kijken. Welke speler kan welke belasting aan? Het is belangrijk dat de speler gezond blijft, zowel voor de bondscoaches als voor de clubcoach. Wat ook meespeelt is het belang van het Nederlandse voetbal. We hebben de kans om te overwinteren in de Champions League. Dat is in het belang van Ajax, in het belang van de speler, maar vooral van het Nederlandse voetbal."

Ten Hag kreeg na afloop van Ajax - AZ (5-0) het verwijt dat hij sterkhouders als Ziyech en Dusan Tadic niet naar de kant haalde. Perr Schuurs maakte zijn debuut, maar dat stond niet op de planning. "Het was een noodgedwongen wissel, omdat zowel Max Wöber als Daley Blind problemen aangaf. Vandaar dat we ze moesten wisselen."

"We hadden juist gepland om Ziyech en Tadic te wisselen. De aanvallers moeten toch meer brengen, met name in de intensiteit. Er wordt een grote aanslag gelegd op hun fysieke vermogen. Het is zonde, zeker in de wetenschap dat Ziyech uiteindelijk uitvalt."