'Bosz (54) mogelijk terug in Bundesliga: op lijstje van trainerskerkhof'

'Bosz (54) mogelijk terug in Bundesliga: op lijstje van trainerskerkhof'

Gepubliceerd: maandag 8 oktober 2018 om 21:36ma 08-10-2018 om 21:36

Peter Bosz wordt in Duitsland genoemd als de mogelijke nieuwe trainer van VfB Stuttgart. De momenteel clubloze oefenmeester staat op het lijstje van de Bundesliga-laagvlieger. Dit weekend ontsloeg Stuttgart trainer Tayfon Korkut.

Bosz staat op het lijstje van Stuttgart, melden Duitse media, waaronder Kicker en de Saarbrücker Zeitung. Bosz (54) zit sinds december vorig jaar zonder club, nadat hij ontslagen werd bij Borussia Dortmund. Of hij spoedig weer een nieuwe werkgever heeft is de vraag. De Apeldoorner staat wel op het lijstje van Stuttgart, maar niet bovenaan.

Voormalig RB Leipzig-trainer Ralph Hasenhüttl geldt als topkandidaat. Ook Markus Weinzierl (voormalig Schalke 04), Peter Stöger (de opvolger van Bosz bij Dortmund), Markus Gisdol (voormalig Hoffenheim en Hamburger SV) en David Wagner (Huddersfield Town) worden genoemd. 

Stuttgart zit na zeven speelronden behoorlijk in de problemen. De club is met vijf punten hekkensluiter. Stuttgart stelde de afgelopen vier jaar maar liefst tien verschillende trainers aan.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws