Ajax, PSV, Feyenoord doen 'revolutionair' voorstel voor 'Eredivisie 2.0'

Ajax, PSV, Feyenoord doen 'revolutionair' voorstel voor 'Eredivisie 2.0'

Gepubliceerd: maandag 8 oktober 2018 om 22:46ma 08-10-2018 om 22:46

Ajax, PSV en Feyenoord hebben een concreet voorstel op tafel gelegd om het geld dat binnenkomt door Europees voetbal 'revolutionair' anders te verdelen. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Een nieuwe Eredivisie zonder kunstgras komt dichterbij.

Minimaal tien procent van het geld dat Nederlandse clubs uit de Champions League en de Europa League halen, moet verdeeld worden over alle overige Eredivisie-clubs, schrijft het AD. Op basis van dit seizoen zou dat tien miljoen euro extra zijn. Ajax, Feyenoord, PSV zijn bereid geld af te staan, maar willen in ruil daarvoor dat er voortaan niet meer op kunstgras wordt gespeeld.

Daarnaast willen ze een nieuwe competitieopzet met als doel dat de weerstand vergroot wordt. 'Zeer waarschijnlijk met play-offs, mogelijk met zestien in plaats van de huidige achttien clubs. De exacte invulling van die opzet is nog onderwerp van studie. Daarnaast willen Ajax en PSV hun beloftenteams in de Keuken Kampioen Divisie kunnen behouden', aldus het AD.

"Het kan nu heel snel gaan, ik ben heel positief gestemd", zo wordt Feyenoord-directeur Jan de Jong geciteerd. Meerdere clubs zijn positief over de ontwikkelingen. Het plan komt medio november al in stemming. Het is de bedoeling dat de 'Eredivisie 2.0' vanaf 2021 van start gaat.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws