Oud-gastgezin Alderweireld: 'Terug naar Nederland? Daar zijn we mee bezig, haha'

Oud-gastgezin Alderweireld: 'Terug naar Nederland? Daar zijn we mee bezig, haha'

08-10-2018 23:59
35

Het voormalig gastgezin van Toby Alderweireld hoopt stiekem dat de verdediger kiest voor een terugkeer naar Ajax. De Belgische routinier (29) speelt nu bij Tottenham Hotspur, maar is daar volgens de man van het gezin niet tevreden.

"We hebben Toby Alderweireld 4,5 jaar in huis gehad. Hij voelt zich niet zo prettig bij Tottenham", vertelt hij voor de camera van Veronica Inside. "Dan denk ik: misschien dat hij weer deze kant opkomt, want hij heeft nog niet bijgetekend. Hij wil niet bijtekenen. Het salaris gaat naar beneden bij Tottenham."

En dus rijst de vraag of Alderweireld wellicht voor een terugkeer naar Ajax staat. "We hebben contact met z'n ouders. Ik heb z'n moeder nog aan de lijn gehad", zegt de man. Zijn vrouw noemt Alderweireld 'een heel leuke jongen en hoopt ook dat hij kiest voor een terugkeer naar Nederland. "Daar zijn we mee bezig, man. Daar zijn we mee bezig", lacht ze.

Alderweireld speelde van 2008 tot 2013 in het eerste van Ajax. Hij maakte de stap van Amsterdam naar Atlético Madrid. Inmiddels is hij al vier jaar actief bij Tottenham.