Steun voor 'arrogante' Kuipers: 'Ze hebben onvoldoende verstand van de VAR'

Steun voor 'arrogante' Kuipers: 'Ze hebben onvoldoende verstand van de VAR'

Gepubliceerd: dinsdag 9 oktober 2018 om 06:50di 09-10-2018 om 06:50

Björn Kuipers kreeg veel kritiek over zich heen, nadat hij vrijdag in het duel tussen NAC Breda en FC Utrecht een strafschop had gegeven aan Simon Gustafson. Volgens scheidsrechtersbaas Dick van Egmond van de KNVB is niet alles zo zwart-wit.

Kuipers besloot ook na het zien van de beelden vast te houden aan zijn beslissing. "De VAR heeft zijn rol prima vervuld. Hij vond Kuipers' beslissing kennelijk niet juist, maar de scheidsrechter op het veld beslist nog altijd", reageert Van Egmond in het Algemeen Dagblad. "De juistheid ervan bespreken we morgen. De afstemming zoeken we voortdurend en dat heeft tijd nodig. De discussies blijven."

Arno Vermeulen en Pierre van Hooijdonk noemden Kuipers 'arrogant'. Dat stoort Van Egmond. "Ze hebben onvoldoende verstand van de VAR en geen idee van de inzet en samenwerking van scheidsrechters en video-arbiters. Je moet niet vergeten dat Kuipers tien, twaalf jaar geleden ook begonnen is als een jonge scheidsrechter. Hij besliste vrijdag uit overtuiging. Soms matcht dat met de videoscheidsrechter, soms niet. En ken jij mensen die nooit een fout maken? Ik niet."

Met Klaas-Jan Huntelaar en André Onana van Ajax waren er meer potentiële VAR-situaties afgelopen weekeinde. "De VAR vond het bij die twee niet duidelijk fout", aldus Van Egmond, die zag dat rode kaarten van Robin van Persie en Gustafson geseponeerd werden. "De tuchtcommissie besloot anders en die vrijheid heeft ze. Maar wij staan nog steeds achter de kaarten. Je zult altijd beslissingen hebben die een beetje dubieus zijn."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws