PSV'er opnieuw niet bij Oranje: 'Ik denk dat hij een typische clubspeler is'

PSV'er opnieuw niet bij Oranje: 'Ik denk dat hij een typische clubspeler is'

Gepubliceerd: dinsdag 9 oktober 2018 om 07:17di 09-10-2018 om 07:17

Jorrt Hendrix is bij PSV onomstreden, maar een uitnodiging voor het Nederlands elftal heeft hij opnieuw niet gehad. Volgens Aad de Mos is de middenvelder belangrijk voor PSV, maar heeft hij met een belangrijke rol in Eindhoven zijn plafond wel bereikt.

"Vooropgesteld, ik zou er bij PSV zuinig op zijn", begint De Mos in gesprek met Eindhovens Dagblad. "Maar ik denk dat Hendrix gewoon een typische clubspeler is. Hij is een uitstekende balafpakker en hij ziet het spel ook. In wedstrijden tegen bijvoorbeeld Ajax zie je soms dat hij zich geweldig kan opladen en de strijd aangaat. Dat is belangrijk voor PSV."

Toch ziet De Mos ook mindere punten in het spel van de 23-jarige middenvelder. "In de voortzetting vind ik hem niet altijd even zuiver en Pablo Rosario is op dat punt nu verder. Hij heeft ook meer diepte en lengte in zijn passes en wat mij betreft een iets beter postuur."

De Mos denkt bovendien dat Hendrix wel aan zijn plafond ziet nu hij een belangrijke rol speelt bij PSV. "Bij jeugdduels hoorde ik vroeger iedereen over Menno Koch. Ik had altijd het idee dat Hendrix verder zou komen en zeker als hij vanuit de defensie een linie naar voren zou gaan. Hij heeft een mooi niveau gehaald en is in de 4-2-3-1 -opstelling bij PSV belangrijk en brengt soms extra gif. Maar bij interlands zie je dat bijvoorbeeld Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong wel al direct een meerwaarde kunnen zijn."

Hendrix staat momenteel op één interland: hij speelde mee in het met 1-2 verloren oefenduel van Nederland met Griekenland op 1 september 2016.

Poll

Hendrix in Oranje?

(4054 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws