Van Marwijk over oproep Ten Hag: 'Bij problemen met elkaar in contact komen'

Van Marwijk over oproep Ten Hag: 'Bij problemen met elkaar in contact komen'

09-10-2018 08:10
42

Oud-bondscoach Bert van Marwijk heeft gereageerd op uitlatingen van Ajax-trainer Erik ten Hag, die de verschillende bondscoach op het hart drukte in belang van Ajax en het Nederlands voetbal te denken. Volgens Van Marwijk moet het spelersbelang voorop staan.

"Zowel als bondscoach en als clubcoach. Als er problemen zijn, dan moet je met elkaar in contact komen. En volgens mij doet Ronald Koeman dat. Hij bezoekt veel clubs, coaches en heeft mij vorige week bijvoorbeeld ook nog aangesproken", aldus Van Marwijk, die momenteel als adviseur werkzaam is voor PSV, tegenover De Telegraaf.

"Hij staat open voor overleg", vervolgt hij. "Als een speler in de competitie nergens meer om speelt en Europees is uitgevoetbald, kun je als bondscoach wat meer risico nemen. Staat er, zoals nu, al snel een belangrijke Champions League-wedstrijd gepland, dan houd je daar rekening mee. Er moet gewoon wederzijds begrip zijn.”

Van Marwijk begrijpt dat Ten Hag zich na de wedstrijd tegen AZ vooral zorgen maakte over Hakim Ziyech. "Ik snap dat hij er niet blij van wordt als zijn belangrijkste speler weg is. Dan hoop je in dat geval dat hij fit terugkomt, want Hakim is heel belangrijk. Maar daarin kan de speler ook een belangrijke rol in spelen, net als de medische staf aan beide kanten. En als je als clubcoach een goed contact hebt met de Marokkaanse bondscoach, dan kan ik me niet voorstellen dat hij die jongen ten koste van alles laat spelen."

Overigens werd maandagavond al bekend dat Ziyech door de spierverrekking in zijn rechterbovenbeen de komende interlands van Marokko overslaat. Hij blijft in Amsterdam om aan zijn herstel te werken.