Brits geruchtencircuit: Oranje-verdediger kan naar Man United en Tottenham

Brits geruchtencircuit: Oranje-verdediger kan naar Man United en Tottenham

09-10-2018 10:26
65

De ontwikkeling van Nathan Aké bij Bournemouth wordt mogelijk beloond met een fraaie transfer naar de Britse top. Volgens boulevardkrant The Daily Star hebben Manchester United en Tottenham Hotspur belangstelling voor de verdediger. 

Manchester United-manager José Mourinho kent Aké (23) nog van hun gezamenlijke periode bij Chelsea. In Londen slaagde de voormalig Feyenoorder er niet in om door te breken. Na verhuurperiodes bij Reading, Watford en Bournemouth werd Aké in 2017 definitief verkocht aan laatstgenoemde club. The Cherries betaalden destijds zo'n 23 miljoen euro voor de verdediger.

Inmiddels wordt de waarde van zevenvoudig Oranje-international Aké ingeschat op pakweg veertig miljoen euro. Bij Bournemouth heeft de linkspoot een contract tot medio 2022. Naast United is ook Tottenham op zoek naar defensieve versterkingen. Het is onzeker of Toby Alderweireld en Jan Vertonghen ook na de zomer nog actief zijn bij de club. 

Momenteel bereidt Aké zich met het Nederlands elftal voor op wedstrijden tegen Duitsland (Nations League) en België (oefenduel).