Koeman over De Jong: 'Als je op de bank zit ben je fit genoeg om te spelen'

Koeman over De Jong: 'Als je op de bank zit ben je fit genoeg om te spelen'

09-10-2018 15:54
28

Bondscoach Ronald Koeman sprak op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijden tegen Duitsland en België over het wegvallen van Davy Pröpper en de eventuele vervanger van de Brighton-speler. Eén van de opties op het middenveld is Frenkie de Jong, die in de vorige wedstrijden van Nederland, tegen Peru en Frankrijk, een uitstekende indruk achterliet.

De Jong zat zaterdag nog op de bank tijdens de wedstrijd van Ajax tegen AZ, herstellende van een kuitblessure. "Als je op de bank zit ben je fit genoeg om te spelen", aldus Koeman op de persconferentie. "Hij heeft nog een aantal dagen van trainingen. Daarin moet hij, maar dat geldt voor iedereen, laten zien dat hij topfit is om te spelen."

Op de vraag of De Jong zijn plek heeft afgedwongen op het middenveld van Nederland geeft Koeman geen duidelijk antwoord, maar hij geeft wel aan te spreken te zijn over de international. "Het is duidelijk dat hij tegen Peru en Frankrijk goed gepresteerd heeft. Ik wil niet zeggen dat hij een volwaardig international is, want qua leeftijd is hij dat niet. Maar wat goed is komt snel, ik zie dat niet zo als een probleem."