Koeman ziet Blind niet, maar Klaassen wel als optie op middenveld: 'Is besproken'

Koeman ziet Blind niet, maar Klaassen wel als optie op middenveld: 'Is besproken'

Gepubliceerd: dinsdag 9 oktober 2018 om 15:43di 09-10-2018 om 15:43

Daley Blind speelde zijn laatste twee wedstrijden bij Ajax als controleur op het middenveld. Toch blijft bondscoach Ronald Koeman in hem een verdediger zien, zo verklaarde hij dinsdag op de persconferentie. Davy Klaassen wordt wel in de gaten gehouden voor de positie van middenvelder.

"Ik zie hem in principe als verdediger", aldus Koeman. Blind kreeg na de vorige interlands nogal wat kritiek te verduren over zijn verdedigende kwaliteiten. "Ik lees ook de kritieken over Daley over het verdedigen. Maar volgens mij is hij niet qua verdedigen een aantal keer in de fout gegaan, maar juist aan de bal. Dat is niet des Daley's. Tegen Peru en Frankrijk werkt hij in het begin een bal slecht weg, dat moet juist een van zijn kwaliteiten zijn."

Het lijkt er dus niet op dat Koeman van plan is om Blind te gebruiken als middenvelder. Hij stelde genoeg spelers te hebben op die positie. Ook het wegvallen van Davy Pröpper was geen reden om er nog iemand bij te halen, al werd Davy Klaassen wel besproken. "Ik ken Davy heel goed. Als ik vind dat hij weer op dat niveau is, en hij is aardig op de terugweg en gelukkig speelt hij elke week, dan is dat een mogelijkheid."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws