De Jong sluit zich af voor hype: 'Dat is allemaal wel heel erg overdreven'

De Jong sluit zich af voor hype: 'Dat is allemaal wel heel erg overdreven'

09-10-2018 18:37
28

Frenkie de Jong is inzetbaar voor het Nederlands elftal in de komende interlands tegen Duitsland en België. De middenvelder miste de laatste duels van Ajax vanwege een scheurtje in zijn kuit.

"Ik ben fit om te spelen", zegt De Jong na de training van Oranje op de KNVB Campus in Zeist tegen de NOS. "Het is natuurlijk nooit lekker als je twee wedstrijden mist. Tegen AZ had ik afgelopen zondag eventueel kunnen spelen, maar we besloten geen risico's te nemen."

De Jong krijgt de hooggespannen verwachtingen rondom zijn persoon mee, maar hij probeert er zich grotendeels voor af te sluiten. "Andere mensen moeten beoordelen of ik met beide benen op de grond blijf staan. Talkshows volg ik expres niet meer. Maar sommige dingen ontkom je niet aan. Ik ben er zeker niet naar op zoek, maar het is ook niet zo dat ik niks lees."

Dat hij al wordt bestempeld als 'de redder van het Nederlandse voetbal', doet hem weinig. "Dat is allemaal wel heel erg overdreven. Dat is zeker niet zo. Ik ben nog niet eens volwaardig basisspeler bij het Nederlands elftal. Ik word er niet echt verlegen van, ik trek me er niet zoveel van aan."