Toekomst Oranje rooskleuring ingezien: 'Hoe hij zich tegen Bayern staande hield..'

Toekomst Oranje rooskleuring ingezien: 'Hoe hij zich tegen Bayern staande hield..'

Gepubliceerd: dinsdag 9 oktober 2018 om 18:48di 09-10-2018 om 18:48

De toekomst van het Nederlands elftal ziet er dankzij Steven Bergwijn, Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong rooskleurig uit. Dat wordt gesteld bij Sportforum van de NOS.

Volgens Rik Elfrink, PSV-watcher van het Eindhovens Dagblad, is Bergwijn een van de grootste talenten van Nederland. "Steven is iemand die het Nederlands elftal in de toekomst verder kan helpen. Maar hij heeft nog veel te bewijzen. Ik was altijd kritisch op hem. Maar Steven heeft zichzelf dit jaar echt gelanceerd. Hij is zijn snelheid beter gaan benutten en hij is doeltreffender in zijn afronding."

Elfrink noemt Bergwijn in één adem met Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt. Freek Jansen van Voetbal International is vooral onder indruk van de laatste. "Hoe hij zich tegen Bayern München staande hield tegen een topspits als Robert Lewandowski... Hij is pas negentien, hè."

Luuk Blijboom is geneigd om de Ajax-aanvoerder al een gearriveerde speler te noemen. "Maar ik denk dat we het erover eens zijn dat de toekomst van het Nederlandse voetbal er rooskleurig uitziet", zegt De Telegraaf-journalist.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws