Koeman is het niet eens met Van Bommel: 'Als je dat doet, ben je Europese top'

Koeman is het niet eens met Van Bommel: 'Als je dat doet, ben je Europese top'

09-10-2018 19:31
21

Ronald Koeman had zelf ook niet verwacht dat hij liefst vier debutanten zou oproepen voor de komende interlands met Duitsland en België. De bondscoach van Oranje selecteerde Steven Bergwijn, Denzel Dumfries, Pablo Rosario en Arnaut Danjuma Groeneveld.

"Ik heb eerder ook aangegeven dat ik zo veel mogelijk met een vast elftal wil werken. Maar ik kan er niks aan doen dat er drie rechtsbacks - Kenny Tete, Daryl Janmaat en Timothy Fosu-Mensah - zijn afgevallen door een blessure", zegt Koeman, geciteerd door NU.nl. "Bovendien zijn er jonge spelers die zich goed ontwikkelen en nadrukkelijk op de deur kloppen. Die wil ik graag van dichtbij zien en dat is ook een reden waarom er een paar debutanten bij zijn."

Het samenspel van Dumfries en Rosario bij PSV, kan wel eens positieve gevolgen hebben bij Oranje, erkent Koeman tegenover Voetbal International. Met name de progressie van laatstgenoemde stemt de bondscoach positief. "Rosario speelt als controleur een belangrijke rol bij PSV en wil graag vooruit spelen. We hebben behoefte aan jongens die vooruit willen spelen, daar is hij er een van."

Een andere PSV’er, Bergwijn, werd door zijn trainer Mark van Bommel 'misschien wel Europese top' genoemd. Dat predicaat vindt Koeman een tikje overdreven. "Dat komt voor de rekening van Mark. Hij ontwikkelt zich heel goed, maar als je in een langere reeks wedstrijden in de Champions League het verschil maakt, dan ben je Europese top. Het kan ook een complimentje van de trainer zijn."