Duitsland gehavend voor Oranje-uit: Löw moet weer twee namen doorstrepen

Duitsland gehavend voor Oranje-uit: Löw moet weer twee namen doorstrepen

09-10-2018 20:59
26

De Duitse bondscoach Joachim Löw heeft opnieuw twee namen door moeten strepen voor de Nation League-wedstrijd tegen Nederland. Doelman Kevin Trapp (foto, Paris Saint-Germain) en middenvelder Leon Goretzka (Bayern München) zullen niet van de partij zijn in de Johan Cruijff Arena.

Het tweetal was dinsdagmiddag al afwezig bij de groepstraining van Die Mannschaft in Berlijn. De DFB liet 's avonds via de officiële kanalen weten dat Trapp en Goretzka definitief niet meer tot de selectie behoren. Arsenal-doelman Bernd Leno vervangt Trapp, terwijl Serge Gnabry de plek van zijn teamgenoot Goretzka overneemt.

Jonas Hector ontbrak eveneens op de training. Of de verdediger van 1. FC Köln de wedstrijd tegen Oranje gaat halen, is nog onduidelijk. Maandag vielen verdediger Antonio Rüdiger (Chelsea) en middenvelder Kai Havertz (Bayer Leverkusen) af. Juventus-middenvelder Emre Can is hierdoor bij de selectie gehaald.

De Nations League-wedstrijd wordt zaterdag om 20.45 uur afgetrapt. Duitsland speelde in de eerste poulewestrijd met 0-0 gelijk tegen Frankrijk, dat Oranje enkele dagen later op een 2-1 nederlaag trakteerde.