'Ik heb tegen Bayern laten zien dat de trainer en het team op me kunnen rekenen'

'Ik heb tegen Bayern laten zien dat de trainer en het team op me kunnen rekenen'

Gepubliceerd: dinsdag 9 oktober 2018 om 22:55di 09-10-2018 om 22:55

Ajax-verdediger Max Wöber gaat met een voldaan gevoel de interlandbreak in. De Oostenrijker kwam aanvankelijk niet aan bod in Amsterdam, maar veroverde een basisplek voor de wedstrijden tegen Bayern München en AZ, waarin hij een uitstekende indruk achterliet.

Die lijn hoopt hij door te kunnen trekken in de Nations League-wedstrijd tegen Noord-Ierland en de vriendschappelijke interland bij Denemarken. "Opgeteld dus vier wedstrijden in twee weken tijd", rekent Wöber uit in gesprek met Voetbal International. "Dat is wat ik vooral mis als ik niet speel: ritme. Het om de paar dagen spelen van een wedstrijd. Hopelijk krijg ik dat gevoel ook weer terug bij Ajax."

De Oostenrijker beseft echter dat de concurrentie groot is in Amsterdam. "Het is soms wel echt moeilijk als je weer niet speelt, maar ik ben positief ingesteld. Wie heeft er iets aan als ik chagrijnig of gefrustreerd ga doen?", aldus Wöber. "Dus dan benadeel ik het team, maar ook mezelf. Dat gaat mij niet gebeuren." De stopper denkt echter dat hij zijn kandidatuur heeft gesteld in München. "Ik heb ook tegen Bayern laten zien dat de trainer en mijn teamgenoten op mij kunnen rekenen."

Poll

Verdient Wöber meer speelminuten?

(3006 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws