Ervaringsdeskundige Koeman tipt Ten Hag: 'Je moet het loslaten'

Ervaringsdeskundige Koeman tipt Ten Hag: 'Je moet het loslaten'

10-10-2018 07:24
101

Ajax-trainer Erik ten Hag moet zaterdag en dinsdag, tijdens de wedstrijden van Oranje tegen Duitsland en België, niet nerveus voor de televisie gaan zitten. Dat drukt bondscoach Ronald Koeman zijn collega op het hart. 

"Je moet het als clubcoach loslaten. Het heeft geen zin om zenuwachtig voor je tv te zitten en bij elke international te kijken of er iets gebeurt", zei Koeman dinsdag tijdens een persconferentie in Zeist. Het was een reactie op een eerdere oproep van Ten Hag. Hij sprak uit dat alle bondscoaches - incluis Koeman - tijdens de interlandperiode voorzichtig omgaan met spelers van Ajax.

"Ik begrijp hem wel, want voor Ajax komen er cruciale duels aan met Benfica", voegde Koeman er aan toe. "Ik heb geen afspraken gemaakt met clubcoaches. Maar ik heb Erik wél gesproken. Hij heeft mij ook duidelijk gemaakt hoe hij erin staat. Dat is logisch."

"Ik ben zelf ook clubcoach geweest. Het is ook een kwestie van ervaring. Ik was als trainer eigenlijk altijd trots als er spelers werden geselecteerd voor een nationale ploeg. Een beetje zoals Mark van Bommel dat ook zei. Hij was superblij."