Koeman pakt Oranje-verdediger aan: 'Heb het hem na een halve minuut verteld'

Koeman pakt Oranje-verdediger aan: 'Heb het hem na een halve minuut verteld'

10-10-2018 07:52
61

Direct na afloop van het Nations League-duel met Frankrijk (2-1 nederlaag) van een maand geleden is Virgil van Dijk stevig aangepakt door Ronald Koeman. Dat vertelde de bondscoach dinsdag. 

De winnende goal van Olivier Giroud kwam voort uit een persoonlijke fout van Van Dijk. De Oranje-captain dekte zijn tegenstander niet goed. Koeman neemt het Van Dijk nog steeds kwalijk. "Dat heb ik hem een halve minuut na die wedstrijd al verteld. Ik ken hem goed, ik weet ook waar zijn kleine minpuntjes zitten en dat hij af en toe iets te gemakkelijk is", aldus de oefenmeester, opgetekend door De Telegraaf

"Dit zijn momenten dat je als verdediger niet op een meter van de spits kunt staan. En zeker hij niet, zo sterk als hij is. (...) Toen hij hier maandag binnenkwam in Zeist, zag hij ook al aan mijn gezicht wat ik vond van die overtreding in de wedstrijd tegen Manchester City. Maar hij beseft ook wel dat hij daar een foute tackle maakte."

In de slotfase van Liverpool-City beging Van Dijk afgelopen zondag op de achterlijn een overtreding op Leroy Sané. De bal ging daarna terecht op de stip. Liverpool en Van Dijk hadden het geluk dat Riyad Mahrez de penalty huizenhoog over schoot. Daardoor eindigde de Engelse kraker in 0-0.