Kuipers reageert op felle kritiek: Het zijn nogal uitspraken, moet ik zeggen

Kuipers reageert op felle kritiek: "Het zijn nogal uitspraken, moet ik zeggen"

Gepubliceerd: woensdag 10 oktober 2018 om 11:16wo 10-10-2018 om 11:16

Björn Kuipers is het op z'n zachtst gezegd niet eens met de kritiek op zijn persoon. De scheidsrechter zou 'arrogant' en 'in de war' zijn, maar staat nog steeds achter de strafschop die hij vrijdag gaf aan FC Utrecht.

Kuipers kreeg felle kritiek van Pierre van Hooijdonk en Arno Vermeulen bij Studio Voetbal. "Het zijn nogal uitspraken, moet ik zeggen. Blijkbaar heb je er als scheidsrechter me te dealen, want je kunt er niet zoveel aan doen", reageert de topscheidsrechter bij Veronica.

"Ik snap dat er wat commotie is over deze penalty, omdat er televisiebeelden zijn getoond waarop te zien is dat het wel een heel makkelijke strafschop was. Maar niemand heeft de beelden gezien die ik heb gezien op mijn scherm. Op basis daarvan heb ik vastgehouden aan de penalty."

Kuipers staat vierkant achter zijn beslissing. "Op basis van mijn positie en de camera vanaf de andere kant van de goal zie je toch echt wel dat er sprake is van een terugtrekkende beweging van de NAC-speler (Menno Koch, red.) op Gustafson. Ik heb de goede beelden wel gezien, jullie niet."

Poll

Heeft Kuipers gelijk?

(1598 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws