Luckassen gebombardeerd tot 'Mr. T' in Duitsland: Steeds beter in zijn ritme

Luckassen gebombardeerd tot 'Mr. T' in Duitsland: "Steeds beter in zijn ritme"

10-10-2018 11:31
24

Derrick Luckassen krijgt de kans bij Hertha BSC na het geblesseerd uitvallen van verdedigers Niklas Stark en Jordan Torunarigha. Coach Pal Dardai wil de Nederlander wedstrijdritme op laten bouwen tijdens de interlandperiode, zodat hij daarna minuten kan gaan maken in de Bundesliga.

Luckassen, die door zijn gespierde lichaam door medespelers 'Mr. T' wordt genoemd (B.A. Baracus uit de serie The A-Team), speelt woensdag mee tijdens de oefenwedstrijd van Hertha tegen Babelsberg en heeft zin om minuten te maken. "Ik heb lang niet gespeeld en heb zoveel mogelijk wedstrijden nodig om mezelf verder te ontwikkelen. Ik hoop Hertha met goede prestaties op het veld te kunnen helpen."

Hertha-coach Pal Dardai maakt de vergelijking met de Nederlandse revelatie Javairo Dilrosun, die op dit moment verrassend goed doet bij Hertha. "Luckassen miste wedstrijdritme toen hij bij ons kwam voetballen", aldus de coach in gesprek met BILD. "Hij komt steeds beter in zijn ritme en is snel en kopsterk. Misschien bewandelt hij binnenkort wel dezelfde weg als Dilrosun."