Pleidooi van Van Stee: 'Die jongen zit nu alleen maar op de bank bij Ajax 1'

Pleidooi van Van Stee: 'Die jongen zit nu alleen maar op de bank bij Ajax 1'

Gepubliceerd: woensdag 10 oktober 2018 om 12:14wo 10-10-2018 om 12:14

Als het aan technisch manager Henk van Stee van Sparta ligt, gaat de Eredivisie in de toekomst niet naar zestien, maar naar twintig teams. Hij denkt dat de competitie alleen maar amusanter wordt als er meer teams aan toegevoegd worden.

Van Stee benadrukt dat hij voor zichzelf spreekt - en niet voor Sparta. "De topclubs stellen dat spelers weerbaarder moeten worden", zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Nou, ik denk dat dit uitstekend kan met uitbreiding van de Eredivisie. Voorbeeldje: Perr Schuurs heeft het bij Fortuna Sittard geweldig gedaan. Die jongen zit nu alleen maar op de bank bij Ajax 1. Als je de Eredivisie uitbreidt naar twintig clubs, kan zo'n jongen namens Ajax 1 zijn wedstrijden spelen tegen pakweg FC Emmen, Fortuna en de andere clubs uit het rechterrijtje."

De toetreding van nog twee clubs tot de Eredivisie moet volgens Van Stee wel gepaard gaan met het verdwijnen van de beloftenteams uit de Keuken Kampioen Divisie. "Laat de tweede elftallen weer in een eigen competitie gaan voetballen en stal de grootste talenten een seizoen bij een goede ere- of eerstedivisieclub."

Het afschaffen van kunstgras vindt Van Stee een goed idee. "Ik zie Sparta liever nog vandaag dan morgen op natuurgras spelen. Alleen: daar hangt een financieel plaatje aan vast. Als we gecompenseerd worden door de KNVB of wie dan ook, zodat we kunnen investeren in een trainingsaccommodatie, kan ik me daar dus prima in vinden."

Poll

Wat vinden jullie van een Eredivisie met twintig teams?

(1192 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws