De Ligt getipt als 'El Futuro Piqué': 'Barcelona heeft een juweel gevonden'

De Ligt getipt als 'El Futuro Piqué': 'Barcelona heeft een juweel gevonden'

Gepubliceerd: woensdag 10 oktober 2018 om 13:42wo 10-10-2018 om 13:42

Matthijs de Ligt is de perfecte opvolger van Gerard Piqué. Dat stelt de Catalaanse krant Sport, die de Ajax-aanvoerder woensdagochtend op de voorpagina zette. De krant beschrijft De Ligt als 'El Futuro Piqué'.

De Ligt heeft volgens Sport alles wat nodig is om de opvolger te worden van Piqué. 'Een fysiek wonder, die tijdens zijn opleiding bij Ajax al op jonge leeftijd in hogere leeftijdscategorieën mee mocht spelen. Ondanks zijn lengte beschikt hij over veel snelheid en is hij tweebenig, zodat hij zowel als linker- als rechter centrale verdediger kan spelen', schrijft de krant.

'Het is duidelijk dat het niet eenvoudig is om de rol van Piqué in te vullen. Barça heeft een centrale verdediger nodig met persoonlijkheid, die bewezen heeft kwaliteit te hebben en veel toekomst heeft', vervolgt het Spaanse medium. De eventuele komst van De Ligt moet Piqué meer ademruimte geven. De Spanjaard moet nu eigenlijk elke wedstrijd spelen, omdat er geen goed alternatief voor hem is. 

De Ligt zou dat wel kunnen zijn. 'Eén van zijn andere sterke punten is zijn kopkracht, waarmee hij al vaak gevaarlijk is geweest voor Ajax. Barcelona lijkt met De Ligt een juweeltje te hebben gevonden.' Alleen het prijskaartje van vijftig miljoen kan volgens Sport nog problemen opleveren. 'En die prijs lijkt alleen nog maar hoger te worden, aangezien ook Bayern München en een aantal Engelse clubs interesse hebben.'

Poll

Is De Ligt de perfecte opvolger van Pique bij Barcelona

(2396 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws