Ajax komt terug van achterstand en verslaat PEC Zwolle in oefenduel

10-10-2018 13:00
91

Ajax heeft in een oefenwedstrijd op sportpark De Toekomst afgerekend met PEC Zwolle. De Amsterdammers waren met 4-1 te sterk voor de nummer tien van de Eredivisie.

Drie goals vielen in de eerste twintig minuten van het duel. Giovanni Hiwat zette PEC al in de tweede minuut op voorsprong. Via Vaclav Cerny in de elfde en Klaas-Jan Huntelaar in de zeventiende minuut pakte Ajax de voorsprong: 2-1. Dat was tevens de ruststand.

In de tweede helft leken er lange tijd geen goals te vallen. Pas in de absolute slotfase liep Ajax verder uit. Eerst tekende Leo Thethani voor de 3-1. Daarna was het laatste woord aan Teun Bijleveld, die er in de laatste minuut nog 4-1 van maakte.

Bij Ajax ontbraken nogal wat spelers wegens interlandverplichtingen. Zo meldden Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Donny van de Beek en Daley Blind zich eerder deze week bij het Nederlands elftal. Naast Huntelaar was David Neres de bekendste naam die bij de Amsterdammers aan de aftrap verscheen. Zij speelden allebei een helft.

Opstelling Ajax: Lamprou; Dest (89. Orejuela), Solomons, Kemper, Bakker; Bijleveld, Labyad, Ter Heide (80. Taylor); Neres (46. Thethani), Huntelaar (46. Danilo), Cerny

Opstelling PEC Zwolle: Van der Hart (46. Bouzanis); Ligeon, Ehizibue (67. De Bert), Van Polen (67. Olivier-Doué), Paal (77. Benschop); Hamer (42. Van den Belt), Bouy, Dekker (46. Huiberts), Hiwat (77. Miedema), Flemming, Namli (77. Reijnders)