'Ik snap ook wel dat ik de laatste jaren minder heb gespeeld in Nederlands elftal'

'Ik snap ook wel dat ik de laatste jaren minder heb gespeeld in Nederlands elftal'

Gepubliceerd: woensdag 10 oktober 2018 om 13:51wo 10-10-2018 om 13:51

De laatste interlands dat Kevin Strootman in de basis stond bij het Nederlands elftal maakte de middenvelder geen al te beste indruk. Toch wil de 28-jarige Strootman, die afgelopen zomer verkaste van AS Roma naar Olympique Marseille, zich niet neerleggen bij een bijrol.

"Ik snap ook wel dat ik de laatste jaren minder heb gespeeld in het Nederlands elftal", citeert het ANP Strootman in de aanloop naar de interlands tegen Duitsland en België. "Maar ik speelde wel goed voor mijn club. Dan ga je dingen analyseren en vraag je je af hoe dat komt. Ik weet het antwoord niet precies maar weet wel dat het beter moet."

De laatste twee interlands kwam Strootman niet verder dan 45 minuten. Tegen Peru mocht hij nog wel starten, maar tegen Frankrijk zat hij negentig minuten op de bank. 'Dat is niet wat ik wil, Maar voor het Nederlands elftal is het wel goed dat er weer nieuwe talenten opstaan. En voor mij uiteindelijk ook, want van concurrentie word je beter."

Of zijn kans op speeltijd groter is nu Davy Pröpper geblesseerd is afgehaakt, weet Strootman niet. "Het enige wat ik kan doen is het de bondscoach zo moeilijk mogelijk maken."

Poll

Moet Strootman in de basis staan bij Oranje?

(1007 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws