Jong Oranje-debutant droomt: 'Als ik zo doorga, komt het grote Oranje vanzelf'

Jong Oranje-debutant droomt: 'Als ik zo doorga, komt het grote Oranje vanzelf'

Gepubliceerd: woensdag 10 oktober 2018 om 16:58wo 10-10-2018 om 16:58

Javairo Dilrosun hoopt zich in de kijker van Oranje-bondscoach Ronald Koeman te spelen. De twintigjarige aanvaller is bezig aan een zéér goed debuutseizoen voor Hertha BSC in de Duitse Bundesliga: in acht wedstrijden was hij goed voor twee doelpunten en vier assists.

De jonge aanvaller zal hoogstwaarschijnlijk zijn debuut maken voor Jong Oranje in de EK-kwalificatieduels tegen Letland en Oekraïne, maar zit stiekem al met zijn gedachten bij het Nederlands elftal. "Als jonge jongen is het grote Oranje al waar je later bij wilt zijn", vertelt Dilrosun in gesprek met De Telegraaf. Dilrosun weet wat hem te doen staat. "Gewoon zo doorgaan, dan komt het grote Oranje vanzelf wel."

Hertha BSC nam Dilrosun afgelopen zomer transfervrij over van Manchester City. Met Dilrosun in de gelederen wist Hertha twee weken geleden met 2-0 te winnen van Bayern München. Achteraf had de jonge aanvaller een onderonsje met Arjen Robben. "Hij wenste me succes en vertelde dat hij het mooi vindt dat hij Duitsland verrast, de media zijn lovend."

Poll

Dilrosun gaat de Europese top halen

(691 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws