PSV-uitblinker 'grote onbekende' in eigen land: 'Media hebben het nooit over hem'

PSV-uitblinker 'grote onbekende' in eigen land: 'Media hebben het nooit over hem'

Gepubliceerd: woensdag 10 oktober 2018 om 20:20wo 10-10-2018 om 20:20

Angeliño mag zich deze week voor het eerst bij de selectie van Jong Spanje melden. De 21-jarige linksback dankt die uitverkiezing aan zijn goede prestaties bij PSV, maar in zijn thuisland zijn ze niet echt bekend met de publiekslieveling van de Eindhovenaren.

"Hij is een grote onbekende in het grootste gedeelte van het land", zegt Edwin Winkels, kenner van het Spaanse voetbal, tegen Omroep Brabant. "Hij verruilde op zestienjarige leeftijd Deportivo La Coruña voor Manchester City en is daarna uit beeld verdwenen in Spanje." Dat hij niet veel speelde hielp niet mee. "Pas bij NAC ging hij veel spelen, maar hij zal nu bij PSV wellicht meer in de picture komen, maar op dit moment hebben de media het nooit over hem."

In Nederland heeft Angeliño zijn naam wel gevestigd. Oud-PSV'er en voormalig linksback Arthur Numan is onder de indruk. "Hij is een back die veel drive naar voren heeft, agressief is en durft te voetballen. De afstemming met je medespelers moet dan wel goed zijn, maar tot nu toe ziet dat er prima uit bij PSV. Hij moet misschien nog leren om wat beter zijn momenten uit te kiezen, maar ik had dat bijvoorbeeld ook niet op jonge leeftijd. Je hebt dan zoveel energie en je blijft maar gaan."

Winkels durft niet in te schatten hoe ver de vleugelverdediger kan reiken bij het Spaanse elftal. "Het is wel vrij laat om pas op je 21ste voor het eerste bij de selectie van Jong Spanje te zitten. Daarnaast is er in Spanje een grote vijver met heel veel talenten." Ook Numan waagt zich niet aan een voorspelling. "Maar hij heeft ontzettend veel potentie en hij moet zich nu lekker op PSV focussen en proberen om Europees op te vallen, dan komt de rest vanzelf."

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws