Boodschap Fener-preses: 'Cocu blijft onze trainer, laten de onrust nu achter ons'

Boodschap Fener-preses: 'Cocu blijft onze trainer, laten de onrust nu achter ons'

Gepubliceerd: woensdag 10 oktober 2018 om 20:34wo 10-10-2018 om 20:34

Fenerbahçe-voorzitter Ali Koç meent dat Phillip Cocu veel meer krediet verdient van de eigen achterban. Hij benadrukt dat de Nederlandse trainer bepaald niet in een gespreid bedje is gestapt.

Nadat Koç uit de doeken deed hoe Cocu op schandalige en bizarre wijze werd gesaboteerd door zijn eigen stafleden, stak hij hem een hart onder de riem. "Cocu wilde Giuliano en Souza niet verkopen, maar wij konden 25 miljoen euro niet weigeren. Het is daarna echter niet makkelijk geweest om een selectie samen te stellen met jonge spelers en een budget van slechts elf of twaalf miljoen euro."

"Wij zijn een bepaalde weg ingeslagen en die weg blijven we volgen. Phillip Cocu blijft honderd procent zeker onze trainer. We laten alle onrust nu achter ons", stelt Koç, geciteerd door Voetbal International. De steenrijke preses heeft wel een tip voor de voormalig oefenmeester van PSV.

"Ik heb met Cocu over alle problemen gesproken. Ik heb tegen hem gezegd dat we hier in Turkije zijn. Trainers en spelers uit de Balkan en Brazilië zijn hier vaak succesvol, omdat zij hun emoties de vrije loop laten. Ik heb tegen Cocu gezegd dat hij zich moet aanpassen aan de Turkse emoties, dat hij zijn Noord-Europese koelheid moet vergeten", besluit Koç.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws