Stofwolken trekken op in België: Club Brugge-coach moet nacht in cel doorbrengen

Stofwolken trekken op in België: Club Brugge-coach moet nacht in cel doorbrengen

Gepubliceerd: woensdag 10 oktober 2018 om 22:40wo 10-10-2018 om 22:40

De stofwolken van de enorme politie-actie in het Belgische voetbal trekken langzaam maar zeker op. Club Brugge-trainer Ivan Leko moet een nacht in de cel blijven, melden diverse Belgische media.

België werd woensdag opgeschrikt door een grote politie-actie, in het kader van een onderzoek van het federaal parket naar financiële fraude en witwassen in het voetbal. Naast Leko werden ook scheidsrechters en zaakwaarnemers opgepakt. Herman Van Holsbeeck, ex-manager van Anderlecht, werd net als Leko verhoord, maar mocht daarna wel weer naar huis.

De advocaat van Leko heeft een korte verklaring gegeven. "Hij heeft een twintigtal vragen beantwoord en Leko heeft dat goed doorstaan. Er is nog geen beslissing genomen." De jurist denkt dat Leko in de cel moet blijven vanwege een capaciteitsprobleem. In totaal zijn 25 mensen opgepakt voor verhoor, maar de politie heeft nog niet iedereen kunnen ondervragen.

In totaal zijn er 57 huiszoekingen verricht in veertien landen. 25 mensen zijn dus opgepakt en verhoord. Diverse clubs - waaronder Anderlecht en Club Brugge - kregen bezoek van de politie. Bij Standard Luik zijn diverse spelersdossiers meegenomen. Ook het contract van Michel Preud’homme, ex-trainer van FC Twente, is onder de loep genomen.

Lees ook'Er werd een pistool tegen het hoofd van zijn vrouw gezet, kinderen keken toe'

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws