In het kort: vernieuwd Italië gelijk ondanks keepersblunder; Younes traint

In het kort: vernieuwd Italië gelijk ondanks keepersblunder; Younes traint

10-10-2018 22:52
3

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Italië gelijk ondanks keepersblunder
Italië is er in een oefeninterland tegen Oekraïne niet in geslaagd te winnen: 1-1. De Italianen kwamen op voorsprong via Federico Bernardeschi, die doelman Andriy Pyatov zag blunderen bij zijn schot van afstand. Zeven minuten later maakte Ruslan Malinovsky weer gelijk. Bondscoach Roberto Mancini koos tegen de Oekraïners voor diverse jonge talenten, zoals Federico Chiesa.

Oranje onder 19 rekent simpel af met Faeröer Eilanden
Nederland onder 19 is prima begonnen aan de EK-kwalificatie. De ploeg van bondscoach Maarten Stekelenburg had geen kind aan Faeröer Eilanden. Orkun Kökcü, Wouter Burger, Mohamed Mallahi (2) en Daishawn Redan scoorden. 

Oranje in uitverkochte Arena tegen Duitsland
De wedstrijd van Oranje tegen Duitsland, zaterdagavond in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam, is uitverkocht. De KNVB liet weten dat voor de ontmoeting in de UEFA Nations League geen kaarten meer beschikbaar zijn. 

Younes traint voor het eerst bij Napoli
Amin Younes heeft zijn eerste groepstraining bij Napoli achter de rug. De Duitse linksbuiten kwam ruim zeven maanden niet in actie, maar stond na een transfersoap en blessureleed weer op het veld. Zijn laatste officiële duel dateert van 4 maart 2018, toen Ajax op bezoek bij Vitesse met 3-2 verloor. Een achillespeesblessure hield hem aan de kant bij Napoli.