'Barça informeert bij oud-speler Koeman naar Ajacied en krijgt positief advies'

'Barça informeert bij oud-speler Koeman naar Ajacied en krijgt positief advies'

10-10-2018 23:14
55

Bij FC Barcelona zien ze het als noodzaak om een rechtsbenige centrale verdediger aan te trekken en Matthijs de Ligt staat met stip op één op het wensenlijstje. De Catalanen informeerden zelfs al bij Ronald Koeman naar de Ajacied.

Dat meldt El Mundo Deportivo. De bondscoach van het Nederlands elftal én oud-speler van Barça heeft de Spaanse kampioen aangeraden om De Ligt te halen. Aan dat oordeel hecht Barcelona waarde, want de club lijkt door te willen pakken. Hoewel Ajax tientallen miljoenen zal vragen voor zijn aanvoerder, is goedkoop al vaak duurkoop gebleken in Camp Nou. 

Zo kocht Barça in het recente verleden Chygrynskiy, Song, Mathieu en Vermaelen, maar geen van allen wist echt indruk te maken. Dat terwijl ze gezamenlijk meer dan vijftig miljoen euro kosten, net zo veel als Thiago Silva toen die nog voor AC Milan speelde. De Catalanen vonden de Braziliaan destijds te duur. Die fout willen ze in Camp Nou niet maken met De Ligt.

De Oranje-international moet in eerste instantie Gerard Piqué ontlasten en op termijn het stokje overnemen. Doordat De Ligt nu de prioriteit geniet, lijkt ploeggenoot Frenkie de Jong een transfer naar Barcelona voorlopig uit het hoofd te moeten zetten, bevestigt MD de recente berichtgeving.