Van Breukelen 'kwaad en teleurgesteld' na KNVB-afgang: Op de vlucht geslagen

Van Breukelen 'kwaad en teleurgesteld' na KNVB-afgang: "Op de vlucht geslagen"

Gepubliceerd: donderdag 11 oktober 2018 om 08:58do 11-10-2018 om 08:58

Zijn vertrek bij de KNVB is Hans van Breukelen zwaar gevallen. De oud-doelman legde in juni 2017 zijn functie als technisch directeur neer, omdat hij – naar eigen zeggen – de ambities van de voetbalbond onvoldoende waar had kunnen maken.

Van Breukelen heeft de publiciteit lange tijd vermeden. "Toen ik opstapte als technisch directeur bij de KNVB, ben ik op de vlucht geslagen", vertelt de 62-jarige Utrechter aan het Eindhovens Dagblad. "Het voelde als een afgang, ik was kwaad en teleurgesteld en wilde maar één ding. Ik wilde het achter me laten, maar ik wist niet hoe."

De voormalig keeper is de klap van zijn vertrek uit Zeist inmiddels te boven: Van Breukelen gaat in november zijn nieuwste boek Maak je comeback presenteren en volgt de prestaties van zijn oude liefde PSV op de voet. "De hele overgang van Phillip Cocu naar Mark van Bommel, de overgang van Marcel Brands naar John de Jong, er is nogal wat op de club afgekomen", analyseert Van Breukelen, die vol lof is over de Eredivisie-koploper. "Dat is uitstekend gemanaged en de resultaten mogen er zijn."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws