Oud-Ajacied Oleguer weigerde uitnodiging van Spanje: Goed gesprek gevoerd

Oud-Ajacied Oleguer weigerde uitnodiging van Spanje: "Goed gesprek gevoerd"

Gepubliceerd: donderdag 11 oktober 2018 om 10:09do 11-10-2018 om 10:09

Voormalig FC Barcelona- en Ajax-verdediger Oleguer Presas vindt het onbegrijpelijk dat Barça op 1 oktober 2017 'gewoon' tegen Las Palmas aantrad, laat hij weten aan Mundo Deportivo. Het duel moest voor een leeg Camp Nou worden afgewerkt, vanwege de grote chaos rondom het Catalaanse onafhankelijkheidsreferendum eerder op de dag.

Oleguer, een overtuigd Catalaan, vindt dat Barcelona een statement had moeten maken en de wedstrijd niet had moeten spelen. "Dit was een snoeiharde repressiemaatregel van de staat ten opzichte van een volk dat alleen maar naar de stembus wilde gaan", vertelt de oud-verdediger over de politiemacht die hard ingreep tegen Catalaanse stemmers. "Soms verwacht je op maatschappelijk gebied meer van een club die als motto 'Més que un club' (meer dan een club, red.) heeft. Als drie tot zes punten in mindering nou de ergste straf was geweest..."

De inmiddels 38-jarige Oleguer was zelf wél standvastig in zijn liefde voor Catalonië en weigerde een uitnodiging voor de Spaanse nationale ploeg. "Ik heb hierover een goed gesprek gevoerd met Luis Aragones (de toenmalig bondscoach, red.). Hij had begrip voor mijn argumenten", aldus de oud-Ajacied, die openlijk uitkwam voor zijn weigering. "Op die manier kon ik mezelf profileren als speler en de discussie rond het nationale team aanzwengelen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws