'De stappen die ik hier maak zou ik in tien jaar bij Heracles niet hebben gemaakt'

'De stappen die ik hier maak zou ik in tien jaar bij Heracles niet hebben gemaakt'

Gepubliceerd: donderdag 11 oktober 2018 om 15:44do 11-10-2018 om 15:44

Justin Hoogma staat volledig achter zijn keuze om Heracles Almelo te verlaten voor het TSG 1899 Hoffenheim. Na een jaar in de Duitse luwte, stond de twintigjarige verdediger vorige week in de basis tijdens het Champions League-duel met Manchester City.

"Toen de Champions League-hymne werd gespeeld had ik wel even zoiets van: dit is heel vet", vertelt Hoogma aan Voetbal International. Ondanks dat de Tukker pas twintig jaar oud is en zijn debuut maakte op het internationale toneel, was er van koudwatervrees geen sprake. Hij moest een leidende rol op zich nemen van trainer Julian Nagelsmann. "Ik heb dat wel een beetje over me heen, dat ik heel veel praat in het veld."

Hoogma heeft nog geen moment spijt gehad van zijn keuze om Heracles in 2017 te verlaten voor Hoffenheim. "Ik ben bewust hier naartoe gegaan. De stappen die ik hier heb gemaakt zou ik in tien jaar bij Heracles niet hebben gemaakt. Natuurlijk, ook daar ontwikkel je je door wedstrijden te spelen, maar door op dit niveau te trainen gaat het nog harder."

Poll

Heeft Hoogma de potentie om Oranje te halen?

(1478 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws