Belgische Eerste Divisie voelt naweeën van arrestaties: geen voetbal dit weekend

Belgische Eerste Divisie voelt naweeën van arrestaties: geen voetbal dit weekend

Gepubliceerd: donderdag 11 oktober 2018 om 18:08do 11-10-2018 om 18:08

Het grootschalige fraudeschandaal in België heeft grote gevolgen voor de Proximus League, het één na hoogste niveau van het land. De tiende speelronde van de competitie zal geen doorgang vinden, zo heeft men via de officiële kanalen bekendgemaakt.

Op zaterdag en zondag zouden eigenlijk vier wedstrijden worden afgewerkt. OH Leuven-Lommel, Roeselare-Westerlo, Union-Beerschot Wilrijk en Tubize-KV Mechelen worden echter uitgesteld.

Wanneer deze wedstrijden ingehaald worden, is nog niet bekend. 'De aangepaste kalender zal zodra mogelijk meegedeeld worden', laat de organisatie van de competitie weten. Mogelijk zullen er nog meer speeldagen uitgesteld worden. De Jupiler Pro League, de hoogste competitie, ging sowieso al niet door vanwege de interlandbreak.

Het Belgische voetbal werd woensdag opgeschrikt door een arrestatiegolf van ongekende omvang. De invloedrijke zaakwaarnemers Mogi Bayat en Dejan Veljkovic zijn aangehouden door de politie op verdenking van fraude en matchfixing. Ook Club Brugge-trainer Ivan Leko moest een nachtje in de cel doorbrengen, maar is inmiddels weer op vrije voeten.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Jupiler Pro League

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws