Cocu gesaboteerd in Turkije: 'Hoe Bosz werd tegengewerkt had ook in B-film gekund'

Cocu gesaboteerd in Turkije: 'Hoe Bosz werd tegengewerkt had ook in B-film gekund'

12-10-2018 06:56
52

Het grote nieuws dat Phillip Cocu werd tegengewerkt bij Fenerbahçe is aangekomen bij de trainer. De 47-jarige in Eindhoven geboren trainer moest er even van bijkomen.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad. Woensdagavond kwam naar buiten dat assistenten van Cocu de boel aan het saboteren waren. Fenerbahçe-voorzitter Ali Koc bracht een bizar complot naar buiten. Enkele Turkse assistenten hebben er vanaf het eerste moment alles aan gedaan om Cocu op stiekeme wijze een loer te draaien. Zo is cruciale trainingsinformatie achtergehouden of zelfs doorgespeeld naar een derde partij. Voor de topper tegen Besiktas lag er plots een tapijt in de kleedkamer.

Volgens de assistenten zou hij daar na de nederlaag in opgerold worden om hem terug te sturen naar Nederland. Koc heeft de assistenten inmiddels ontslagen.
Het is voor Cocu nu deels duidelijk waarom hij Fenerbahçe nog niet aan de praat heeft gekregen. Na het heftige nieuws moest de trainer even bijkomen. Voor hem en assistenten Chris van der Weerden en Erwin Koeman is nu wel een aantal dingen op zijn plek gevallen, aldus het AD.

'In Nederland zijn we geneigd te zeggen: typisch Turkse toestanden. Cocu wist ook dat hij in de meest emotionele voetbalcultuur van Europa ging werken, dus hij nam een risico. Maar: gaat het er eigenlijk zoveel anders aan toe bij pak 'm beet Ajax, als daar weer eens eens machtsstrijd uitbreekt? Hoe Peter Bosz twee jaar terug werd tegengewerkt binnen zijn eigen staf, dat had ook zo in een B-film gekund', schrijft de krant.

De grootste tegenstanders van Cocu zijn weg, maar dat maakt de doelstelling niet minder moeilijk voor de Nederlander. Fenerbahçe staat op een vijftiende plek in de competitie, slechts één plek boven de degradatiezone. 'En stel dat hij alsnog slaagt in Turkije, dan is Cocu meteen klaar voor de hectiek van pakweg een grote club in Spanje', sluit het AD af.