'NAC gaat voor metamorfose en benadert Van Hooijdonk voor functie'

'NAC gaat voor metamorfose en benadert Van Hooijdonk voor functie'

12-10-2018 07:15
54

NAC Breda heeft Pierre van Hooijdonk benaderd om een technische functie te gaan bekleden. De aandeelhouders willen de club 'een Bredaas gezicht' geven en Van Hooijdonk past perfect in het profiel.

Van Hooijdonk en NAC hebben al met elkaar van gedachten gewisseld, meldt BN De Stem vrijdag. De oud-voetballer is 'buiten het zicht van de schijnwerpers' benaderd door de kwakkelende eredivisionist.

Wedden

Meer odds

De aandeelhouders zien Van Hooijdonk graag komen. Niet alleen vanwege zijn verleden als speler bij de club, maar ook vanwege zijn netwerk en persoonlijkheid. Hij moet de nieuwe technisch manager gaan worden.

Van Hooijdonk lijkt open te staan voor een klus in Breda. Hij heeft bij de club om bedenktijd gevraagd en overweegt naar verluidt serieus om de opdracht aan te nemen. Over een functie is echter nog niet concreet gesproken. 'De verwachting is dat komende week vervolggesprekken op de planning staan en dat in aanloop naar de thuiswedstrijd met Willem II volgende zondag meer duidelijkheid zal komen' schrijft BN De Stem.

Van Hooijdonk was van 1991 tot 1995 speler van NAC en keerde in 2005 voor één seizoen terug. Hij sloot zijn spelersloopbaan in 2007 af bij Feyenoord, de club die hij een paar jaar daarvoor ook al diende. NAC staat momenteel op de laatste plaats in de Eredivisie.