Update: 'Henry vrijdag voor het laatst op bank bij België, maandag presentatie'

Update: 'Henry vrijdag voor het laatst op bank bij België, maandag presentatie'

Gepubliceerd: vrijdag 12 oktober 2018 om 14:10vr 12-10-2018 om 14:10

Roberto Martinez weet nog niet of Thierry Henry volgende week dinsdag tegen Oranje op de bank zit bij de Rode Duivels. De assistent-bondscoach staat in de nadrukkelijke belangstelling van AS Monaco, dat op zoek is naar een opvolger van Leonardo Jardim.

België neemt het vrijdag op tegen Zwitserland en vier dagen later volgt de derby tegen het Nederlands elftal. Op de persconferentie werd aan Martínez gevraagd hoelang hij denkt dat Henry nog actief is bij België. "Ik kan alvast garanderen dat hij naast mij op de bank zit tegen Zwitserland", aldus Martínez geciteerd door Het Nieuwsblad. "Wat daarna? Vraag me dat daarna nog eens."

Henry werd vorige week in verband gebracht met Aston Villa, maar Monaco ligt op pole position. "Elke keer dat we samenkomen met de nationale ploeg is er wel een nieuw bericht rond Thierry Henry", vervolgt de bondscoach. "Dat is nu niet anders. Maar ik weet natuurlijk ook dat er een speciale band is tussen Thierry en Monaco (de eerste profclub waar Henry voetbalde, red.)."

Update 14.10 uur: Het heeft er alle schijn van dat Thierry Henry dinsdag inderdaad niet meer op de bank zit bij België wanneer de Rode Duivels het opnemen tegen het Nederlands elftal. Volgen L'Équipe zal Henry er vrijdagavond nog wel bij zijn als België het opneemt tegen Zwitserland. Volgens het Franse medium vertrekt Henry zaterdag en wordt hij maandag gepresenteerd als opvolger van Leonardi Jardim bij AS Monaco.

Poll

Zou Henry de juiste persoon zijn om coach te worden van AS Monaco?

(386 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws