'Napoli stuurt scouts naar wedstrijden van Ajax en hernieuwt belangstelling'

'Napoli stuurt scouts naar wedstrijden van Ajax en hernieuwt belangstelling'

12-10-2018 11:14
56

Napoli kijkt na de veelbesproken komst van Amin Younes opnieuw rond bij Ajax. Kasper Dolberg staat op het lijstje bij de Italiaanse topclub.

Dat meldt Corriere dello Sport vrijdag. Scouts van Napoli zitten regelmatig op de tribune voor Dolberg, die sinds een paar weken weer aan spelen toekomt bij Ajax. Door een vormdip, gevolgd door een voetblessure en problemen met zijn buikwand kan zijn laatste seizoen als verloren worden beschouwd.

Het is niet bekend hoe concreet de belangstelling van Napoli voor Dolberg is. De Deense spits (21) werd na zijn spectaculaire debuutseizoen gelinkt aan talloze clubs uit de Europese top. Ajax wees toen volgens De Telegraaf zelfs een megabod van vijftig miljoen euro af.

Dolberg maakt sinds eind september weer minuten bij Ajax. In de Eredivisie was hij twee keer trefzeker, waaronder afgelopen weekend tegen AZ (5-0). Ook pikte hij een doelpuntje mee in de KNVB Beker. Napoli weekte de afgelopen twee seizoenen al twee spelers los in Amsterdam: Younes en Arek Milik.