De Boer analyseert scouting Ajax: Ik denk dat er een goede mix moet zijn

De Boer analyseert scouting Ajax: "Ik denk dat er een goede mix moet zijn"

Gepubliceerd: vrijdag 12 oktober 2018 om 13:06vr 12-10-2018 om 13:06

Frank de Boer ziet dat clubs steeds vaker scouten op fysiek en snelheid, in plaats van op voetbalintelligentie. Oók bij zijn oude club Ajax. Hij vindt dat er een goede mix gevonden moet worden tussen die vaardigheden.

"Mijn broer (Ronald, red.) is nog steeds betrokken binnen Ajax en hij was enigszins bezorgd over de scouting van de club de laatste jaren, aldus De Boer in gesprek met Sky Sports. Het ging steeds meer om fysieke vaardigheden en snelheid. Natuurlijk, dat is ook belangrijk, maar een speler moet ook slim zijn op het veld. Je manier van denken is nog steeds het snelste wapen. Je kan rennen en rennen, maar je moet vooral slim zijn."

De voormalige Ajax-coach haalt het Manchester City van Pep Guardiola aan. "Bij hem staan alleen slimme spelers op het veld. David Silva is niet erg fysiek, maar wel een hele goede denker. Ik denk dat er een goede mix moet zijn van die twee en Ajax is altijd meer gefocust geweest op de 'slimme' spelers dan spelers die fysiek hun mannetje staan. Ik hoop dat de mensen binnenkort de Ajax-spelers weer gaan herkennen aan hun moed om ook vanuit de defensie op te bouwen."

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws