Mogelijkheden VAR in De Kuip beperkt: 'Kunnen geen bewegende beelden afspelen'

Mogelijkheden VAR in De Kuip beperkt: 'Kunnen geen bewegende beelden afspelen'

12-10-2018 12:48
48

De KNVB is positief over de invoering van de VAR in de Eredivisie. Toch is er ook nog genoeg te verbeteren. Op het gebied van communicatie tussen de VAR en de scheidsrechter, maar ook de communicatie met het publiek kan beter.

Dat laat Mark van der Roest, namens de KNVB betrokken bij het VAR-project, weten in gesprek met NOS Sport. "We merken dat er draagvlak is voor de VAR. Duidelijke fouten die gecorrigeerd worden, dat begrijpen mensen." Toch zijn er nog genoeg dingen te verbeteren. "We merken dat de communicatie tussen scheidsrechter en VAR nog duidelijker kan," aldus Van der Roest. "Als je gaat praten moet je goed naar elkaar luisteren. In een stadion is dat weleens lastig."

Er wordt nog gezocht naar een oplossing om beslissingen van de VAR beter over te brengen op het publiek in het stadion. Dat is niet overal even makkelijk, merkt Van der Roest. "In De Kuip zijn de technische mogelijkheden bijvoorbeeld beperkt en kunnen we geen bewegende beelden afspelen." Eén ding staat volgens hem wel vast: "De videoscheidsrechter gaat niet alle problemen oplossen. Interpretatie blijft. Die uitdaging houden we toch."