Update: Paris Saint-Germain reageert op matchfixing-verhaal

Update: Paris Saint-Germain reageert op matchfixing-verhaal

Gepubliceerd: vrijdag 12 oktober 2018 om 19:56vr 12-10-2018 om 19:56

Justitie in Frankrijk heeft een onderzoek ingesteld naar de Champions League-wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Rode Ster Belgrado (6-1). Dat meldt het Franse L'Equipe.

Een bestuurslid van Rode Ster zou bijna vijf miljoen euro hebben ingezet op een nederlaag met vijf doelpunten verschil. In het Parc des Princes werd het 6-1, mede door een hattrick van Neymar. Daardoor zou de winst maar liefst tientallen miljoen euro's kunnen zijn.

De UEFA was enkele dagen voor de wedstrijd getipt dat een bestuurslid van Rode Ster van plan was om veel geld in te zetten op een ruime nederlaag van zijn team. De Europese voetbalbond stelde PSG vervolgens op de hoogte. De persoon die de informatie naar de UEFA lekte, wordt als betrouwbaar bestempeld, schrijft L'Equipe. Zijn identiteit wordt niet bekendgemaakt. 

Om ervoor te zorgen dat de wedstrijd naar zijn zin verliep, kreeg de trainer bepaalde instructies mee. Ook zouden spelers zijn gevraagd om mee te werken aan een dergelijk scenario. De onderzoeken zijn al voor de wedstrijd begonnen. 

PSG won de wedstrijd ruim door een hattrick van Neymar en goals van Edinson Savani, Ángel Di Maria en Kylian Mbappé. Vier minuten nadat Mbappé de 5-0 maakte, maakte Marko Marin op aangeven van oud-Ajacied Lorenzo Ebecilio de 5-1. Zeven minuten later maakte Neymar er 6-1 van.

Update 19.56 uur: Paris Saint-Germain heeft met verbazing kennisgenomen van het bericht van L'Equipe. PSG benadrukt in een persbericht dat de club nergens bij betrokken is geweest en geen berichtgeving accepteert die schade toebrengt aan de reputatie van de club.

De Franse grootmacht wijst op het feit dat zij juridische actie kunnen ondernemen tegen iedereen die de club of voorzitters in diskrediet brengen. 'De club wil benadrukken dat het veel respect heeft voor de principes van de sport en waarde hecht aan de integriteit van de competities.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws