Zivkovic hoort in mijn beleving niet meer in Jong Oranje

"Zivkovic hoort in mijn beleving niet meer in Jong Oranje"

Gepubliceerd: vrijdag 12 oktober 2018 om 18:47vr 12-10-2018 om 18:47

Arnold Bruggink vindt niet dat Richairo Zivkovic bij de selectie van Jong Oranje hoort. De analist is van mening dat spelers als Donyell Malen en Sam Lammers vaker de kans moeten krijgen. Zivkovic heeft tegen Jong Letland een basisplaats.

"Dat is ook een beetje een verhaal zonder einde", zegt Bruggink bij FOX Sports over Zivkovic. "Hij zit dan nu in België (bij KV Oostende, red.). Ik zou dan altijd Malen laten spelen. Dat is een jongen die talent heeft. Je kunt ze gerust met hun drieën laten spelen (Malen, Dilrosun, Kluivert, red.). Laat ze het uitzoeken. Malen kan daar gerust spelen. Geef hem een vrije rol. Dit is ook zoeken naar iets wat er niet per se is."

Zivkovic moet nu ook gaan spelen. Van de Looi zegt dat Oranje veel de bal heeft en dat Zivkovic goed is in de kleine ruimte. Hij is minder behendig dan Lammers. Nu mag Zivkovic het weer proberen. Waar wil je met dat verhaal naartoe? Zivkovic hoort in mijn beleving niet meer in Jong Oranje. Lammers en Malen verdienen veel eerder een kans. Daar zit rek in."

Zivkovic speelt sinds vorig jaar zomer in België bij Oostende. De 22-jarige spits werd overgenomen van Ajax, waar hij niet doorbrak. Verder speelde Zivkovic nog voor FC Groningen, Willem ll en FC Utrecht.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Eens met Bruggink?

(1247 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws