Booy duidelijk: Dan hadden ze maar niet moeten degraderen

Booy duidelijk: "Dan hadden ze maar niet moeten degraderen"

12-10-2018 19:06
21

Keuken Kampioen Divisie-clubs die klagen omdat er competitievoetbal wordt gespeeld tijdens een interlandperiode: Foeke Booy kan er helemaal niets mee. De technisch manager van SC Cambuur wijst op de beslissing die al maanden geleden genomen is.

Onder meer Sparta en FC Twente is niet te spreken over het feit dat zij spelers af moeten staan, terwijl er gewoon doorgespeeld wordt in de competitie. "Als die jongens van Sparta niet geselecteerd zijn, waren ze misschien niet goed genoeg", zegt Booy tegen het Algemeen Dagblad.

"Ik heb daar geen inzicht in. Er zijn meer clubs die internationals missen. Wij hebben er ook mee te maken. Er wordt nu veel tegen de KNVB aangeschopt, maar dit is een beslissing die door de clubs zelf is genomen." Waar het de clubs om gaat is dat de beslissing om door te spelen tijdens de interlandperiode, genomen is toen zij nog in de Eredivisie actief waren. "Dat probleem ligt bij de clubs zelf", zegt Booy.

"Dan hadden ze maar niet moeten degraderen. Als je degradeert moet je als eerste weten wat de regels zijn. Of het een goede beslissing is geweest, kun je je afvragen. Maar de krachttermen die ik nu hoor maken op mij niet zoveel indruk. Je kunt beter met elkaar in gesprek gaan en kijken naar oplossingen."

Booy denkt niet dat op maandag spelen een optie is, omdat de clubs dan veel inkomsten mislopen. "Dat zou ik op de koop toe nemen", zegt technisch manager Henk van Stee van Sparta. "Dan speel je toch op maandag of woensdag. Maar je kunt het misschien ook anders oplossen door de competitie bijvoorbeeld een week eerder te laten beginnen of een week langer laten doorgaan."