Ajax-assistent 'neigt naar spelers': 'Je hoort wel eens wat, dat houd je privé'

Ajax-assistent 'neigt naar spelers': 'Je hoort wel eens wat, dat houd je privé'

12-10-2018 21:29
25

Richard Witschge heeft ambities in het trainersvak, maar twijfelt of hij die ooit nog waar kan maken. De voormalig middenvelder heeft de benodigde diploma’s niet. Hij is momenteel actief bij Ajax als individueel trainer van het eerste elftal.

"De ambitie is er wel, maar ik heb de papieren niet", zegt Witschge bij Inside Ajax, geciteerd door Ajax Showtime. “Ik loop al bijna tegen de vijftig en als je die moet halen ben je weer een paar jaar verder. Ik heb het wel geprobeerd. Ik heb Trainer/Coach II en III gehaald. Met I was ik bezig, maar je moest zoveel papierwerk invullen. Ik ben daar best wel chaotisch in. Op het veld had ik mijn examen al gedaan, maar ik moest nog wat spullen inleveren en dat lukte niet."

Zijn huidige rol bij Ajax houdt in dat hij tussen de spelers en de technische staf van trainer Erik ten Hag in staat. "Ik neig meer een beetje naar de spelers toe en dart af en toe met ze. Je hoort dan ook allerlei dingen en dat probeer je tactisch over te brengen naar de trainers. Andere dingen hoor je ook weleens, maar die houd je privé."

Op wedstrijddagen neemt Witschge plaats op de perstribune. "In de rust loop ik naar beneden, zij vertellen wat zij hebben gezien en ik vertel wat ik gezien heb. Ik geef het meestal door aan Alfred Schreuder en die overlegt weer met Erik. In de rust worden er dan ook nog weleens beelden getoond van wat beter moet. Tijdens de wedstrijd zelf heb ik geen contact met Ten Hag."