Kluivert: Ik doe niet uit de hoogte omdat ik al bij het eerste heb gezeten

Kluivert: "Ik doe niet uit de hoogte omdat ik al bij het eerste heb gezeten"

13-10-2018 07:30
43

Justin Kluivert ziet het niet als persoonlijk falen dat hij niet bij het grote Oranje zit, maar bij Jong Oranje. De aanvaller van AS Roma voelt zich niet te groot voor de beloftenploeg van bondscoach Erwin van de Looi.

"Zo zie ik het niet. Ik ben nog jong en leer elke dag als ik hier ben met de jongens. Misschien leren zij ook wat van mij. Zo sta ik er gewoon in", vertelt Kluivert aan FOX Sports. "Wat ik leer? Dat is moeilijk om te zeggen. Het zijn kleine dingen. Ik doe niet uit de hoogte omdat ik al bij het eerste heb gezeten. Zo'n persoon ben ik niet. Ik moet gewoon zo blijven, humble."

Het gaat steeds beter met Kluivert bij Roma. De aanvaller mocht in de competitie al een keer in de basis starten en maakte onlangs zijn eerst doelpunt in de Champions League. "Dat was een heel mooi moment. Ik hoop natuurlijk op speelminuten. Die gaan er zeker wel komen. Of ik het moeilijk heb in Italië? Het valt reuze mee. Ik heb het naar m'n zin en geniet elke dag. Iedere dag leer ik steeds meer Italiaans. Op de training gaat het steeds beter, voel ik. Mijn tijd komt zeker."

"Het leven daar is prachtig. Ik mag niet klagen. De trainingen zijn van hoog niveau en in de wedstrijden waarin ik speel probeer ik gewoon alles te geven. Zo wil ik tot meer minuten te komen."