Monaco bevestigt Henry-geruchten met oud Panini-plaatje: 'He's coming home'

Monaco bevestigt Henry-geruchten met oud Panini-plaatje: 'He's coming home'

13-10-2018 10:55
16

Thierry Henry begint bij zijn oude liefde AS Monaco aan zijn trainerscarrière en heeft een contract tot medio 2021 ondertekend. De Monegasken hebben het nieuws zaterdagochtend bevestigd via de officiële kanalen.

De 123-voudig Frans international volgt de onlangs ontslagen Leonardo Jardim op. Henry fungeerde de afgelopen jaren als assistent-bondscoach van Roberto Martinez bij de nationale ploeg van België en werd al langere tijd gelinkt aan een rentree in Monaco. Martinez liet vrijdagavond na het Nations League-duel met Zwitserland al weten dat Henry afscheid zou nemen.

Henry debuteerde tijdens het seizoen 1994/1995 in het eerste elftal van AS Monaco en verdiende in 1999 een transfer naar Juventus. Zijn avontuur in Turijn werd geen succes, maar Titi herpakte zich op indrukwekkende wijze bij Arsenal: in dienst van The Gunners werd twee keer landskampioen, won hij drie keer de FA Cup en werd hij liefst vier keer topscorer van de Premier League. Later kwam Henry nog uit voor FC Barcelona en de New York Red Bulls. In januari 2012 keerde hij nog even terug bij Arsenal.