Als ik zie hoe Ajax en PSV in de Champions League spelen, is dat klasse

"Als ik zie hoe Ajax en PSV in de Champions League spelen, is dat klasse"

13-10-2018 15:59
35

Frank Wormuth is positief over het niveau van de Eredivisie. De Duitse trainer, die sinds de zomer aan het roer staat bij hoogvlieger Heracles Almelo, plaatst echter een belangrijke kanttekening: de intensiteit is een stuk lager dan in Duitsland.

Het aantal kilometers dat spelers in de Eredivisie en Bundesliga afleggen is ongeveer gelijk. Maar: "Het verschil is dat het aantal sprints boven 25 kilometer per uur in Duitsland veel hoger ligt. De spelers sprinten sneller en vaker", doceert Wormuth in de Volkskrant. "Ze waren hier best enthousiast over een aantal van 107 sprints. Toen heb ik ze een wedstrijd in Duitsland laten zien: 245."

Wedden

Meer odds

"Duitsland is veel verder in duelkracht, maar Nederland hoeft niet te treuren", vervolgt de Heracles-trainer, die lovend is over de top-twee. "Als ik zie hoe Ajax en PSV in de Champions League spelen, is dat klasse."

"Duitsland heeft 80 miljoen inwoners, Nederland 18. Qua grootte moeten jullie je met Zwitserland vergelijken. Andere landen slapen niet. Jullie spraken van een crisis. Ja, dat kan, die was er. Maar dat is normaal. Jullie moeten je niet gek laten maken. Gewoon werken. Wat te veranderen? Welke type speler is nodig?", besluit Wormuth.