'Eigenaren Manchester United hielden transfer van 'onaantastbare' Pogba tegen'

'Eigenaren Manchester United hielden transfer van 'onaantastbare' Pogba tegen'

13-10-2018 17:36
21

Paul Pogba mag onder geen beding weg bij Manchester United. Die opdracht heeft United-voorzitter Ed Woodward gekregen van de familie Glazer, die eigenaar is van de club.

Dat meldt Mundo Deportivo. Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu zei begin deze maand in een interview met The Times dat Pogba niet naar Catalonië zou komen. Naar aanleiding daarvan probeerde het Spaanse medium meer achter die uitspraak te zoeken. Wat blijkt, de eigenaren van United hebben een vertrek vanaf het eerste moment geblokkeerd. 

Pogba zelf wilde dolgraag de stap naar Barcelona maken, maar daar voelde United niets voor. Woodward werd nadrukkelijk verzocht om de Fransman binnenboord te houden, of José Mourinho nou manager blijft of niet. De familie Glazer beschouwt Pogba als de Messi van United, een speler waar een elftal omheen wordt gebouwd en onaantastbaar is en dus niet mag vertrekken.

Dat Pogba niet de transfer maakte naar Barcelona had dus niets met geld te maken, maar met de familie Glazer, die Woodward de opdracht gaf om de Fransman niet in de etalage te zetten.