KNVB grijpt in en straft spugende Teze alsnog: 'Laagste wat je kunt doen'

KNVB grijpt in en straft spugende Teze alsnog: 'Laagste wat je kunt doen'

13-10-2018 17:54
77

De KNVB heeft alsnog besloten om Jordan Teze te straffen na het spuugincident. De PSV'er leek er met een waarschuwing vanaf te komen, maar is op last van de KNVB-directie uit de selectie van Oranje O20 verwijderd. 

Dat laat de KNVB zaterdagmiddag weten via de officële kanalen. In het duel met Duitsland spuugde Teze naar een tegenstander. "Dit is ongeveer het laagste wat je als sportman kunt doen bij een tegenstander. Een ongelooflijk slecht voorbeeld. Dat tolereren we niet, dus is hij uit de selectie verwijderd", zegt algemeen directeur Eric Gudde, die de beslissing samen met directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma genomen heeft.

Oranje O20-bondscoach Bert Konterman liet eerder op zaterdag aan de NOS weten dat Teze enkel gewaarschuwd is. "Wij zien dit als een incident, maar het mag wel duidelijk zijn dat we dit niet meer willen zien." 

"Goed dat dat gebeurde, maar het was voor zo’n lage actie onvoldoende", aldus Gudde. "Hier past onmiddellijk straf." Teze wordt geschorst, maar hoe lang is nog niet duidelijk. De negentienjarige PSV'er mist in ieder geval het duel met de leeftijdsgenoten van Polen, dat aanstaande dinsdag in Katwijk wordt gespeeld.