Van der Meyde: 'Hij kwam als groot talent bij het eerste van Ajax en was zó goed'

Van der Meyde: 'Hij kwam als groot talent bij het eerste van Ajax en was zó goed'

13-10-2018 18:47
10

Andy van der Meyde bewaart goede herinneringen aan zijn samenwerking met Rafael van der Vaart. De twee leerden elkaar kennen bij Ajax. Van der Meyde had snel door dat Van der Vaart veel potentie had.

"Het is gewoon een toffe voetballer", opent Van der Meyde tegenover Ajax Showtime. "Ik ken hem vooral uit de periode van Ajax. Toen kwam hij als groot talent bij het eerste. Hij was zó goed, jongen. Dat was niet normaal. Iedereen wilde ook wat van hem. Je krijgt zoveel aandacht. Daar is hij wel goed mee omgegaan. Hij was gewoon zichzelf, echt een topper. Hij ging ook niet naast zijn schoenen lopen. Af en toe spreken we elkaar nog. Nee , hij had nooit een grote mond en nooit kapsones."

Wedden

Meer odds

Van der Vaart kwam via Ajax en Hamburger SV terecht bij grote clubs als Real Madrid en Tottenham Hotspur. Nu speelt hij bij Esbjerg FB. Niet iedereen herinnert zich meer dat de middenvelder ooit aan de top stond. "Dat is wel zonde, vind ik. Het was een grote voetballer, die mooie dingen op de kaart heeft gezet."

"Als je dan naar dat soort clubs gaat, is het net alsof je bent gestopt bij de amateurs. Misschien had hij beter naar Nederland kunnen komen." Van der Vaart neemt zaterdagavond afscheid als international. In totaal droeg hij 109 keer het shirt van Oranje.